DARRERA HORA

jueves, 2 de septiembre de 2010

BENVINGUT DIJOUS 2 DE SETEMBRE

Iniciem nova jornada, dijous dia 2 de setembre de 2010. Una jornada que es presenta molt similar a la d'ahir. Molts núvols al matí amb alguns ruixats cap al nordoest del País i també en punts del sud i poc cosa de moment a la resta. A la tarda sí que pot animar-se un xic la cosa i els ruixats i tempestes arribar a bona part de les comarques de Lleida i Tarragona, més aïlladament a les de Barcelona i Girona.

Comencem fent un cop d'ull a la imatge del radar de poc després de les 6 del matí, on podem apreciar com els ruixats i tempestes ja afecten bona part del quadrant nordoest del País:



I de fet, com podem apreciar en el mapa de llamps, aquella zona ja està sota la tempesta des de molt primera hora de la matinada.



Aquí tenim el mapa d'avisos. La zona de l'interior del País Valencià i sobretot la serralada Ibèrica sembla que son les zones que més afectades podrien sortir-ne d'aquest episodi.





Una jornada de dijous que la comencem amb la notícia de que que aquest mes d'agost que venim de deixar enrera, ens ha deixat la dada de que a Catalunya, especialment al litoral i prelitoral, les temperatures han estat un parell de graus per sobre de la mitjana. I això que a banda de que a la segona quinzena, que sí que ha fet molta calor, la percepció era de que havia estat un agost força fresc o si més nó, normal.

I també ens llevem amb una molt bona notícia. I és que tot i que es considera que h estat a nivell estatal, un estiu molt i molt calurós, la xifra de víctimes mortals per efectes del calor a tot Espanya ha estat tan sols de 7 persones mortes. Aquestes dades però, només tenen en compte els morts per efecte directe del calor ( cops de calor ) i no tenen en compte les morts per complicacions de malalties ( respiratòries, diabètics, etc) a resultes de la calor. Com deia, é una molt bona notícia i és que l'estiu 2003, només a Espanya, van deixar-se la vida per efecte directe del calor, 141 persones. Però és que un any després del 2003, es va averiguar que a results del calor, directe o indirectament, van morir la destacable xifra de 6112 persones.

Que passeu molt bon dijous!!!