DARRERA HORA

domingo, 26 de agosto de 2012

RUIXATS I TEMPESTES EN LES PRÒXIMES HORES

En les pròximes hores, la pròxima nit i matinada i també matí de demà dilluns, els vents marcadament marítims carregadets d'humitat han d'anar reforçant-se a tota la façana litoral de Tarragona i part de la de Barcelona, com s'escenifica en el següent mapa:







No massa més amunt, dels 1500m en amunt, els vents tindran una direcció creuada a la de la superfície, cosa que podrà afavorir el creixement de les nuvolades que ja de per sí podran anar creixent en zones afavorides pel relleu del litoral i prelitoral d'aquestes zones, per les temperatures càides superficials del mar i generar ruixats i alguna tempesta localment de forta intensitat.

Per que us feu una idea de com pot evolucionar la situació, tot plegat s'iniciarà de matinada per les comarques de Tarragona i anirà després evolucionant cap a les de Barcelona.








Recordeu com sempre es diu en aquestes situacions. No plourà a totes les zones marcades en blau ni a tot arreu on plogui ho farà de la mateixa manera donada la irregularitat típica en les precipitacions esdevingudes en aquest tipus de situacions.

En general les precipitacions seran en règim de ruixat entre feble i moderat però localment en qualsevol dels punts que estan en blau, hi ha la possibilitat de formació de fenòmen tempestuós que podria deixar anar, sempre de forma local, algun registre important de precipitació.