DARRERA HORA

jueves, 30 de agosto de 2012

PREVISIÓ PER DIJOUS 30 D'AGOST







Per avui dijous s'espera un dia amb cels força ennuvolats a bona part del País sense descartar algunes clarianes en alguns moments del dia. A mesura que vagi avançant el matí aniran apareixent precipitacions preferentment a l'oest i meitat nord del País però també de forma sorpresiva en qualsevol altra punt del País.

Serà a partir de mig matí o migdia i al llarg de la tarda, que les precipitacions s'aniran fent cada vegada més extenses fins a poder afectar qualsevol comarca. S'espera que puguin recollir-se bons registres de precipitació a tot el vessant sud del Pirineu i Prepirineu.

Per altra banda s'espera forta activitat tempestuosa en punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i comarques centrals del País, on les tempestes podran ser localment fortes o molt fortes amb forts registres de precipitació en poca estona. Podran anar acompanyades de calamarsa o pedra i arribar a acumular registres de precipitació entre els 50mm i els 75mm o puntualment superiors, sempre de distribució irregular. Possibilitat de mànegues marines entre el sud del Maresme i el Garraf, possibilitat que no és descartable tot i que inferior en d'altres punts del litoral de Barcelona i Tarragona.

Els vents bufaran de NNO als dos extrems del litoral i de ENE a la resta de zones marítimes tot i que amb canvis de direcció sobtats en moments de tempesta.

Les temperatures seran clarament més baixes. Les mínimes en la majoria de casos es registraran a darrera hora del dia.