DARRERA HORA

martes, 28 de agosto de 2012

DIJOUS PLUGES FORÇA GENERALS I BAIXADA NOTABLE DE TEMPERATURES

Aquest dijous, ens arriba un front que es mostrarà molt actiu a bona part del País. Aquí teniu el mapa isobàric que ens mostra l'arribada del front:





En aquest mapa podeu veure com ens passarà pel damunt un solc molt marcat amb temperatures de fins a -16ºC a uns 5500m d'alçada cosa que afavorirà molt el creixement de nuvolades arreu del País:








Aquí teniu un dels models de precipitació que mostren aquesta situció de pluges bastant generals que ja anirem analitzant demà dimecres a veure en quines zones podran descarregar amb més força.

S'ha de dir que la majoria de models es mostren molt optimistes amb les precipitacions que portarà el front i això és molt bon senyal:









I l'altra fet més que remarcable després del pas del front, serà aquesta bofetada termomètrica que rebrà l'estiu i que farà que les temperatures més rigoroses de l'estiu ja quedin enrera i ja no tornin a recuperar-se fins a valors tan exagerats en els pròxims dies. Aquí teni la mostra del que teniem aquest matí a uns 1500m d'alçada amb temperatures que ronden els 20ºC:









I aquí teniu una mostra del que tindrem passat el front amb temperatures a aquella alçada que rondaran els 10ºC o fins i tot inferiors.









Repeteixo que la part més dura de l'estiu ja la podem donar per acabada per que malgrat d'aquí uns 7 dies les temperatures puguin tornar a pujar, ja no ho faran a valors tan exagerats i caniculars com els que hem tingut darrerament.