DARRERA HORA

domingo, 26 de agosto de 2012

PREVISIÓ TÈCNICAMENT ENCERTADA

És molta la gent que davant la previsió de ruixats i tempestes d'ahir, en veure que no ha plogut just al lloc on ells eren en les darreres hores, han donat per fet que les previsions no van ser encertades. Cal observar que les precipitacions que es solen donar en aquesta època, es caracteritzen per una gran irregularitat en la seva distribució i intensitats i que per tant, ni plou a totes les poblacions de les comarques on es preveuen aqustes precipitacions, ni tampoc plou de la mateixa manera a tots els llocs on al final precipita.

Si mirem aquest mapa de meteoclimatic d'ahir tarda-vespre, podem veure que la distribució de les precipitacions va ser exactament la prevista, afectant arees del Pirineu, Prepirineu, comarques del nordest i prelitoral central i nord. Això sí, com deia, ni de bon tros no va ploure a totes les poblacions d'aquestes zones.


De agost 2012


I de nit i matinada, tal com estav també previst, les tempestes i ruixats van afectar al litoral tal com estava previst. En aquest cas, si cal dir que s'esperava més extensió dels ruixats i que poguessin afectar alguna comarca més. Aquí si va fer una mica de llufa la previsió, però únicament en aquesta menor extensió en l'afectació:



De agost 2012



I dic que només en l'extensió per que on ha plogut ho ha fet amb ràbia. I si no per mostra aquestes imatges exposades a TV3 de la passada matinada a Castelladefels on s'han produit algunspetits anegaments:






De agost 2012
De agost 2012