DARRERA HORA

jueves, 3 de mayo de 2012

S'ACOSTA L'ESTIU

Als qui us agrada el temps estable i les temperatures altes, esteu d'enhorabona. La setmana vinent tindrem el primer tast amb cara i ulls de temps i temperatures preestiuenques. De moment però, encara ens queden unes jornades amb moviment i inestabilitat. Mireu aquet mapa que és l'actual on espot veure aquest embossament fred a l'oest peninsular. Avui encara no ens afecta per que és massa lluny i com a molt ens pot portar alguns ruixats al Pirineu i potser a l'extrem sud del País a darrera hora:




Però mireu com el cap de setmana l'embossament amb aquests colors més verdosos, el tindrem més al damunt i per tant, és d'esperar un temps molt més inestable. De fet, l'inestabilitat ja repuntarà demà divendres en molte comarques de la meitat oest, Pirineu i Prepirineu. Possiblement dissabte hi hagi un petit recés i no sigui tan acusada i diumenge podria ser la traca final amb nestabilitat a gran part del País:




Ara bé, mireu el que passarà la setmana vinent!! Aquesta panxota vermella que emergeix del nord d'Àfrica i que a mitjans de setmana ens abraçarà estabilitzant molt el temps:




I també ho notarem amb les temperatures!! Mireu que el cap de setmana tindrem a 1500m d'alçada aquestes tonalitats verdoses de l'ordre dels 6ºC-8ºC i passarem en el segon mapa a aquestes tonalitats vermelloses amb registres a 1500m superiors als 16ºC-17ºC.




Resumint, entre demà i diumenge inestabilitat amb ruixats i tempestes en força comarques que uns dies n'afectaran a unes i altres dies a d'altres(recomano seguir les previsions diàries) i la setmana vinent temps estable especialment a partir de dimarts i pujada molt marcada de temperatures amb valors que podran superar a partir de mitjans de setmana els 30ºC en força comarques del País.