DARRERA HORA

sábado, 19 de mayo de 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 19 DE MAIG




Per avui dissabte s'espera un matí en que els núvols baixos aniran anant a més en punts de l'est del País on els cels estaran a estones més variables i a estones més tapats. Més clarianes i fins i tot amb estones de cel asserenat pel centre i oest del País. Es podrien formar ja alguns ruixats al llarg del matí cap al sector nordoest del País i també cap a l'extrem nordest. I no es descarta la formació d'algun ruixat feble aïllat en qualsevol altra indret del País.

A la tarda els núvols començaran a desenvolupar-se en molts punts del País però especialment a ponent, prelitoral Tarragoní i posteriorment centre del País. Podran formar-se ruixats i tempestes en aquestes zones que aniran extenent-se amb el pas de les hores a d'altres comarques. No es descarta la formació de ruixats aïllats en d'altres punts del País. Allà on es presenti tempesta, aquesta podria anar acompanyada de calamarsa o pedra.

Atenció les comarques de ponent, sud de Lleida i interior de Tarragona per que en aquestes zones les tempestes podran ser localment violentes i portar associat algun fenòmen sever.

A partir del vespre i nit, els ruixats i tempestes s'extendran a tot el País i podran afectar qualsevol comarca, incloses les comarques de la meitat est del País on la nit i matinada s'espera ben moguda.

Els vents al matí seran entre llevant i xaloc a totes les zones marítimes girant de cara a la tarda entre mitjorn i xaloc a tot el litoral.

Les temperatures seran més baixes.

I aquest és el mapa de previsió per avui de zones més favorables a la convectivitat i per tant, que seran més favorables a l'aparició de fenòmens tempestuosos.

- En color groc mostra la zona on poden créixer núvols d'evolució però difícilment acabin donant ruixat convectiu o en el cas de produir-se ruixat, la possibilitat de tempesta seria força baixa.

- En color taronja mostra les zones on els ruixats convectius son gairebé segurs i a més, hi ha força possibilitats de que aquests puguin portar associada tempesta.

- En color vermell marca les zones on la tempesta és gairebé garantida.