DARRERA HORA

viernes, 18 de mayo de 2012

PREVISIÓ PER DIVENDRES 18 DE MAIG



Per avui divendres s'espera un matí en que els núvols seran molt abundants a bona part del País amb tendència a anar trencant-se amb el pas de les hores deixant els cels en conjunt variables. Al llarg del matí es poden anar generant petits ruixats aïllats que poden presentar-se en qualsevol punt de País, en general febles si be avançat el matí podrien anar agafant més cos en punts de muntanya del Pirineu i Prepirineu.

A la tarda els cels es mantindran variables arreu del País i els núvols començaran a desenvolupar-se en punts de muntanya. Son probables ruixats de distribució irregular en qualsevol punt del País, els més probables al centre i oest del País, així com a Pirineu i Prepirineu. A la meitat oest del País, Pirineu i Prepirineu, els ruixats porien anar acompanyats de fenòmen tempestuós i localment també podrien anar acompanyats de calamarsa.

Els vents seran tot el dia entre llevant i xaloc a totes les zones marítimes.

Les temperatures seran més altes.

I aquest és el mapa de previsió per avui de zones més favorables a la convectivitat i per tant, que seran més favorables a l'aparició de fenòmens tempestuosos.

- En color groc mostra la zona on poden créixer núvols d'evolució però difícilment acabin donant ruixat convectiu o en el cas de produir-se ruixat, la possibilitat de tempesta seria força baixa.

- En color taronja mostra les zones on els ruixats convectius son gairebé segurs i a més, hi ha força possibilitats de que aquests puguin portar associada tempesta.

- En color vermell marca les zones on la tempesta és gairebé garantida.