DARRERA HORA

lunes, 21 de mayo de 2012

PREVISIÓ PER DILLUNS 21 DE MAIG



Per avui dilluns s'espera un matí amb cels variables a la meitat sud i entre variables i tapats a la meitat nord. S'esperen encara alguns ruixats dispersos en punts de la meitat nord i precipitacions al Pirineu, especialment a la seva cara nord.

A partir de migdia i tarda, com que encara tenim molt aire fred en alçada, creixeran els núvols en molts punts de la meitat nord i podran formar-se ruixats de distribució irregular que podrien afectar qualsevol comarca d'aquesta meitat nord. Al sector nordest del País, aquests ruixats serien més freqüents i localment encara podrien anar acompanyats d'algun fenòmen tempestuós i encara poder deixar anar alguns grans de calamarsa.

A la resta del País, s'esperan també cels variables amb algun ruixat dispers pel centre del País. La nevada de la cara nord del Pirineu es podrà fer moderada.

La cota de neu avui al Pirineu podrà pujar fins els 1800-1900m, lleugerament inferior pel que fa a la seva cara nord.

Els vents seran tot el dia amestralats al litoral de Tarragona i Barcelona, de tramuntana a l'extrem nord i variables amb predomini del xaloc entre el nord del Maresme i la Costa Brava.

Les temperatures mínimes seran més baixes i les màximes en general es mantindran estables tot i que segurament a l'est de les comarques Tarragona i Barcelona seran més altes degut a l'efecte del vent.

I aquest és el mapa de previsió per avui de zones més favorables a la convectivitat i per tant, que seran més favorables a l'aparició de fenòmens tempestuosos.

- En color groc mostra la zona on poden créixer núvols d'evolució però difícilment acabin donant ruixat convectiu o en el cas de produir-se ruixat, la possibilitat de tempesta seria força baixa.

- En color taronja mostra les zones on els ruixats convectius son gairebé segurs i a més, hi ha força possibilitats de que aquests puguin portar associada tempesta.

- En color vermell marca les zones on la tempesta és gairebé garantida.