DARRERA HORA

miércoles, 23 de mayo de 2012

NO CAL PATIR PEL PONT DE LA SEGONA PASQUA

Estem en portes d'un nou pont festiu en aquest any 2012, al menys pels qui treballen a Barcelona ja que en moltes altres poblacions el dilluns de segona pasqua no és festiu. Fins ara, la meteo, ha esguerrat la setmana santa i també el pont de l'1 de maig. Esguerrerà també la meteo aquest pont de la segona pasqua?

Donç la resposta és....en general no, però amb alguns matissos.

Aquí teniu el mapa en alçada corresponent a la situació actual d'avui dimecres. Veieu com una llengua d'aire càlid s'allargassa des de l'Àfrica, passant el damunt de la Península Ibèrica. Això farà que el temps avui ja s'estabilitzi i es vagi fent més càlid. No obstant, fixeu-vos que a dues bandes, per l'est i l'oest, dues bossetes fredes tenen tendència a voler estrangular l'embossament càlid:






La tendència serà que de cara al cap de setmana quedi semiestrangulat aquest embossament càlid, és a dir, en alçada(5500m) es produirà un lleuger refredament i per tant una tendència a l'inestabilització. No obstant, en el mapa podeu veure com del nord d'Àfrica novament una altra llengua càlida agafa enmbranzida en direcció a nosaltres amb la qual cosa, no permetrà que finalment l'estrangulament sigui complert i per tant, l'inestabilització no serà general sinó que només afectarà certes comarques.







Per tant i resumint:

- Per avui dimecres dia molt estable amb creixement d'algunes nuvolades de tarda de les quals no se n'espera precipitació. Temperatures que inicien un ascens que potser no es notarà tant a l'est de Barcelona i Tarragona per que ahir ja van ser molt altes per efecte dels vents rescalfats de ponent.

- Per demà dijous, molt similar però a diferència d'avui, ja podria sorgir algun ruixat o tempesta cap al Pirineu i Prepirineu. Temperatures que encara pujaran més.

- Per divendres el temps continuarà estable a bona part del País, però per la tarda els ruixats i tempestes afectaran al Pirineu i Prepirineu

- I de cara al pont, les temperatures es mantindran en la banda alta, càlides però sense exageracions. El temps en general serà estable tot i que per les tardes a Pirineu i Prepirineu els ruixats i tempestes hi podran fer presència. Caldrà estar atents entre dissabte i diumenge, que algun d'asquests ruixats i tempestes no poguessis extendre's també per algunes comarques fora d'aquestes zones, preferentment de la meita nord.

Vaja, que els qui volgueu platja pel pont, sense problema gaudire-ho de la platja sense cap mena d'entrebanc.

I els qui volgueu muntanya, els matins podreu estar tranquils, però molt pendents de que per les tardes no us sorprenguin les tempestes.