DARRERA HORA

viernes, 9 de diciembre de 2011

ELS INDICIS ES TRANSFORMEN EN TENDÈNCIA

Fa dies que us vaig parlant d'indicis de canvis cap a fred més enllà del dia 15 de desembre. Donç be, ara ja estem en aquell pas en que dels indicis passem a tendència i per tant, tot i quedar moltes hores per l'esperat canvi, tot plegat ja comença a perfilar.

Agafarem el model Europeu, el millor en aquests casos per ser el més regular i menys canviant en les seves sortides. No és que sigui millor ni pitjor que el GFS, el que passa és que només te dues passades diàries enfront les quatre que te el GFS i d'aquí que no doni els bandassos que podria donar si tingués també tantes sortides com el GFS. En definitiva, el GFS a mitg i llarg termini és menys precís i estable que l'Europeu.

Mireu com l'Europeu veu com l'anticicló d'Açores s'allargassa de nord a sud trencant la poderosa circulació zonal que estem tenint els darrers dies. Això obligaria a que masses fredes baixessin de latitud cap a la Mediterrània:






De fet, si no ens fixem massa en el que diu la sortida principal del GFS i ens fixem més en els seus meteogrames per un punt de la Costa Central Catalana, al cap a i a la fí, no deixa de ser que més enllà del dia 18 aproximadament, les temperatures a totes les alçades tiren cap avall i per tant aquest model veu el mateix que l'Europeu.





Tot plegat ho anirem seguint els pròxims dies. Recordeu que el fet de que estiguem en fase de tendència no és garantia de res, però com a mínim ja és força més creible que només veure indicis com els darrers dies. Ho seguirem!!