DARRERA HORA

sábado, 31 de diciembre de 2011

ACOMIADEM UN ANY 2011 HISTÒRIC

Segur que molts dels que ara esteu llegint aquest article, si us preguntés que tal us ha semblat aquest 2011 meteorològicament parlant em dirieu que us ha semblat un any sense massa història per que poca cosa ha donat de sí.

Però res més lluny de la realitat. Deixem un any 2011 que segurament, sense fer massa soroll, haurà estat l'any més increible meteorològicamnt parlant, que haurem viscut la majoria de nosaltres tinguem l'edad que tinguem.

I és que aquest 2011 ha estat un any de récords. Fem un repàs al que ha estat l'any:

Gener i febrer els podríem considerar com mesos normals.

Març ha estat el més plujós en 100 anys.

Abril ha estat el més càlid en 100 anys, la mitjana supera 3,5 graus el valor normal. Abans de Setmana Santa s'arriba als 35 graus a ponent.

Juny passa a ser el tercer més plujós de tota la sèrie del Fabra.

Juliol passa a ser el tercer més plujós en 100 anys i el més fresc en 30 anys. Recordem a més la tempesta brutal que el 31 de juliol va pulveritzar també el récord d'intensitat de precipitacio a la ciutat de Barcelona amb unaintensitat de 560mm/h a l'observatori de la Plaça Kennedy. Realment una de les tempestes més violentes que he viscut. Aquí teniu una imatge de l'estació de metro de Bogatell després d'aquella tempesta:



Una altre imatge que segurament passaran molts anys per tornar-la a veure, és aquesta d'un senyor amb caiac pels carrers de la ciutat de Girona en ple juliol, anegada per la pluja.





Agost passa a ser el segon més sec de tota la sèrie, sense cap situació típica de tempestes ni de ruixats.

Setembre passa a ser el segon més càlid en 100 anys i el quart més sec.

Octubre registre temperatures molts superiors a les habituals amb rècord de calor en un dia d'octubre, el Fabra arriba al 32,4 graus el dia del Pilar. De fet, al Fabra es superen 5 vegades a l'octubre el récord de temperatura màxima.

Novembre passa a ser el segon menys fred, i el tercer amb més pluja. En molts punts es recull aquest mes la pluja de gairebé tot l'any.

I desembre ja veurem quan es faci el resum mensual, però sense anar més lluny, segur que passa a ser el més sec de la història a Barcelona en 21 segles, per que a Barcelona es tancarà avui el mes amb 0mm de precipitació.

Algú pensa encara que aquest 2011 no ha fet història?