DARRERA HORA

lunes, 27 de diciembre de 2010

SETMANA INTERESSANT

Aquesta setmana que avui encetem, no ens depara grans canvis a nivell meteorològic, però sí que és una setmana força interessant, per que tot i que en general estarem sota el domini de les altes presions i domini anticiclònic, serà la típica setmana que fa bona la frase aquella de que no per que hi hagi anticicló haurà de fer bon temps.

En el mapa previst per demà dimarts, un anticicló estarà força ben centrat sobre nostre i per tant, poca cosa a comentar. Cels amb alguns núvols alts i mitjos inofensius i boires segurament fent-se persistents en zones fondes i enclotades de l'interior i depresió Central. Temperatures més elevades en general, a excepció d'aquestes zones amb boira, on farà fred de rigurós hivern durant tota la jornada. Important que us fixeu amb la baixa que es despenja a l'oest de la Península.



A partir de dimecres i sobretot dijous(mapa de sota), la baixa que es despenjava a l'oest de la Península amb el seu aire fred associat en alçada fa un intent de penetrar Península endins. En aquest intent, entre la depresió i l'anticicló que s'haurà situat més al nord, ens anirà arribant un fluxe de vents de recorregut marítim, que tot i les altes presions dominants, provocaran un augment progressiu dels núvols, especialment a la meitat est, que fins i tot, de cara a divendres ens podrien portar algunes precipitacions. Com que aquests vents seran una miqueta més fresquets que els que tindrem dimarts i dimecres, les temperatures iniciaran un lleuger descens progressiu.



De cara al cap de setmana, la baixa que intentava entrar a la Península s'haurà disol en el seu intent i l'anticicló s'ens acostarà una miqueta més, però disposant-se en una posició que ens enviarà vents ja no tant marítims si nó de procdència més continental. Això far`que a partir de dissabte i sobretot diumenge, els núvol cada vegada vagin a menys i les temperatures vagin baixant encara una mica més de forma progressiva.



En definitiva, primera meitat de setmana tranquila amb estabilitat i augment de temperatures i segona meitat amb molts núvols, algunes precipitacions i amb temperatures que cada dia que passi seran més baixes.

I ja veurem que passarà la següent setmana, ja que tenim dues possibilitats. Una és que es consolidi la baixada de temperatures i tinguem una nova fredorada continental i l'altra possibilitat és que l'anticicló s'acomodi sobre nosaltres, que per altra banda és una de les situacions més habituals per l'època en la que estem. Ho anirem seguint.