DARRERA HORA

martes, 14 de diciembre de 2010

EVOLUCIÓ PROBABLE LLARG TERMINI

Sembla més que clar que fins divendres tindrem molt de fred a casa nostra. Però que passarà més enllà de divendres? Tindrem un cap de setmana amb pujada de temperatures o es mantindran baixes? I la setmana pròxima que passarà?

Donç bé, està clar. Fins divendres fred a tots els nivells de l'atmosfera. A partir de divendres el fred a les capes més altes(5500m aprox)anirà enretirant-se i les temperatures a aquella alçada el cap de setmana sembla clar que aniran a l'alça.

Però pel que fa a les temperatures a mitja alçada(1500m aprox) i en superfície, la cosa no està tan clar. De fet, tot depen de la baixa que s'ha de gestar entre Sardenya i el sudest de França. Depenent de la seva profundització i del seu moviment més ràpid o més lent cap a l'est, ens podria bombejar una mica d'aire fred cap a nosaltres o no fer-ho. En el tres mapes següents podeu veure l'evolució prevista de la baixa al llarg de la jornada de divendres:





Per tant, en el millor dels casos, podriem tenir un dissabte encara bastant fred i amb risc d'algunes precipitacions no massa importants, en forma de neu en cotes mitges o fins i tot una miqueta baixes.

I més enllà, de cara a la setmana vinent, sembla clar que anem cap a una situació de sud-sudoest, però que en qualsevol cas, no sembla que hagi de comportar una pujada tan marcada de temperatures com ara fa uns dies enrera, tot i que evidentment sí seran més suaus que les que tindrem tota aquesta present setmana. En aquest mapa podeu veure la situació aproximada que es preveu per la setmana vinent.