DARRERA HORA

miércoles, 1 de diciembre de 2010

MAPA DE PRECIPITACIONS



Aquest és el mapa previst de precipitacions des de la pròxima mitjanit fins les 12 hores del migdia de demà dijous.

Comentar que hi haurà dues àrees de possibles precipitacions. La primera correspon a les comarques marcades al mapa a l'est del País. La possibilitat de precipitació és baixa però poden sorgir ja de matinada alguns febles ruixats dispersos al voltant del nord del Maresme i Selva que al llarg del matí es desplaçarien cap a l'est del Gironès i sud del Baix Empordà. No es pot descartar que algun d'aquests ruixats en cas de produir-se pogués arribar a afectar el nord del Vallès Oriental.

I la segona zona de possibilitats de precipitació pertany a les comarques del Pirineu. Concretament a la Vall d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà tenen alta possibilitat de rebre precipitació que segurament s'iniciarien a darrera hora de la matinada o primera hora del matí. Amb menys possibilitats també al llarg del matí a tocar de migdia podrien aparéixer precipitacions al nord de l'alt Urgell, Cerdanya i nord del Ripollès.

Les precipitacions de l'àrea del Pirineu seran en forma de neu a totes les cotes. Les de l'est del País, seran amb una cota de neu de matinada entre els 200-300m per anar baixant al matí a 100-200. En cas de produir-se algun xàfeg d'intensitat, la cota podria baixar més avall de la que s'espera.

Demà al matí actualitzaré mapa de precipitacions ja que de cara a la tarda aquestes es podrien extendre una miqueta més.