DARRERA HORA

jueves, 5 de noviembre de 2009

PREVISIÓ PER DIJOUS 5 DE NOVEMBRE




Per avui dijous cal esperar un matí amb presència de bastants núvols alts i mitjos a molts punts de la meitat sud del País. A la meitat nord del País els núvols tindran tendència a anar augmentant a mesura que avanci el matí. Pot produir-se alguna precipitació a l’extrem nordest del País i també pot haber alguna precipitació a l’extrem occidental del Pirineu, més probable a mesura que avanci el matí i en forma de neu per sobre de 1600m aprox. amb tendència a anar baixant aquesta cota amb el pas de les hores. Boires a Osona.

A la tarda cal esperar un temps molt ennuvolat al Pirineu amb precipitacions que podran ser de neu per sobre d’uns 1600m al Pirineu més oriental i que podran arribar a baixar fins als 1200m o fins i tot per sota d’aquesta cota a la resta del Pirineu ja avançada la tarda i vespre. També hi haurà força núvols al quadrant nordest del País amb presència d’algunes precipitacions.

A la resta del País cal esperar un temps força assoleiat a la tarda, però cal destacar que avui ens passa per sobre una bossa d’aire fred del voltant de
-28ºC a 5500m d’alçada que farà que de forma sobtada i si el vent ho permet, pugui créixer alguna nuvolada en algun punt de muntanya i produir algun xàfec sobtat i de curta durada en algun punt de muntanya de l’interior de les comarques de Barcelona i Tarragona i Catalunya Central.

Els vents seran tot el dia de Tramuntana a l’extrem nordest i amestralats a la resta de zones marítimes.

Les temperatures tenen tendència a anar baixant, especialment cap a darrera hora de la tarda i la pròxima nit en que ho faran amb contundència.