DARRERA HORA

martes, 24 de noviembre de 2009

EL FRONT DEL PASSAT DIUMENGE

Aquest passat diumenge ens va passar per sobre un front fred d'aquests que jo anomeno de llibre. El front va ser poc actiu, però els núvols que duia associats ens van dir moltes coses interessants.

Durant la nit i matinada va estar precipitant lleugerament fruit dels nimbostrats els quals obviament no vaig poder fotografiar perque era negre nit.

Ja de matí els núvols es van anar fent menys gruixuts i els altoestrats i cirroestrats barrejadets ja deixaven entreveure un xic el sol, tal i com es pot veure en aquesta primera imatge.





Després s'entreveu més enllà en el cel, pel nordoest una clariana ben retallada per la part final del front. El cel ja és ben dominat per cirroestrats que son els darrers núvols associats al front.


Després a partir de migdia va dominar clarament el sol amb un cel ben ras i a la tarda, amb una entradeta de vents més fresquets, l'ambient es fa més fredot i permet l'aparició de molts estratocúmuls que podem veure en la darrera imatge i que més tard van deixar el cel ben tapat.