DARRERA HORA

domingo, 1 de julio de 2012

PREVISIÓ PER DIUMENGE 1 DE JULIOL




Per avui diumenge s'espera un dia variable a totes les comarques amb estones en que els cels es podran ennuvolar per complet i donar ruixats en qualsevol punt del País en un moment o altra del dia.

Les precipitacions s'iniciarien pel sector nordoest del País i a mesura que avanci el matí es podran extendre per d'altres comarques de la província de Lleida i Tarragona.

Avançat el matí les precipitacions aniran guanyant extensió pel centre del País i a mesura que avanci la jornada anirien evolucionant d'oest a est afectant bona part de les comarques centrals del País, el Prelitoral i posteriorment zones litorals.

Les precipitacions seran en forma de ruixat i en molts dels casos aniran acompanyades de fenòmens tempestuosos i amb possibilitat de calamarsa. La zona més activa en quant a activitat tempestuosa segurament correspondrà a totes les comarques centrals del País i zona prelitoral tot i que també podran haver tempestes a la resta del País.

En general les tempestes seran moderades o localment fortes tot i que pel que fa a la Catalunya Central i zones prelitorals les tempestes podrien ser de fortes a molt fortes i portar associat algun fenòmen sever amb fortes ràfegues de vent o pedra de tamany considerable. Alguna tempesta entre el litoral de Tarragona i Barcelona també podria portar força activitat.

Els vents seran al matí de mestral al litoral Tarragoni, de tramuntana a l'extrem nord del litoral i variables a la resta de zones marítimes. A la tarda es mantindrà el mestral i tramuntana als dos extrems del litoral i els vents es faran de caire marítim amb predomini de xaloc a la resta de zones marítimes.

Les temperatures mínimes es mantindran estables al litoral i seran ja força més baixes a interior i Pirineu. Les màximes baixaran arreu. En zones de l'interior i centre del País la baixada de les màximes respecte ahir podria ser de l'ordre dels 8 graus, en zones del Pirineu d'entre els 10 i 15 graus i molt més modesta seria la baixada en zones litorals.