DARRERA HORA

martes, 24 de julio de 2012

EVOLUCIÓ DIMECRES-DIJOUS

En els tres mapes següents teniu l'evolució prevista a 5500m per les pròximes jornades. El primer mapa és el previst per avui a les 14h i els dos següents son els previstos per demà dimecres i per dijous respectivament. Podeu veure com en el primer mapa encara estem dins d'aquests colors taronges però en els dos següents mapes de dimecres i dijous, ja ens abraça aquesta coloració més vermella que és sinònim de més estabilitat.

Ara bé, és important en el tercer mapa de veure que la meitat oest Peninsular està ja sent abraçada per aquest solc en forma de "V" en colors més clarets i que inestabilitzarà ja el temps per aquelles contrades i que a nosaltres també ens arribarà a partir de divendres i dissabte. No seria impossible que dijous i per "simpatia" tot i estar dins de terreny càlid en alçada el fet d'estar en la part capdavantera d'aquest solc ja ens pogués portar alguns ruixats al Pirineu.










En quant a temperatures poc a comentar. En l'evolució dels tres mapes, el d'avui i els de dimecres i dijous, es veu clarament que cada dia les temperatures seran una mica més elevades:









Veient això, cal esperar:

DIMECRES

Jornada molt similar a la d'avui amb cels asserenats arreu del País i amb creixement d'alguns núvols d'evolució al Pirineu. Temperatures més elevades que les d'avui.

DIJOUS

Cels molt asserenats arreu del País però amb aquesta possibilitat que abans apuntava de que per proximitat del solc les nuvolades de tarda ja poguessin donar algun ruixat i potser alguna tronada pel Pirineu i potser també al sector dels ports al sud del País. Poca cosa en general. Les temperatures encara una miqueta més altes que les de dimecres.