DARRERA HORA

jueves, 26 de julio de 2012

NOVETATS PER LA PRÒXIMA MATINADA-MATÍ DE DIVENDRES

Canvis a la vista per la pròxima matinada i matí de divendres. No es tracta de grans canvis, però per petits que siguin, s'han de comentar.

Mireu el que passarà a 3000m d'alçada a Catalunya. Vents que ara mateix(primer mapa), matí de dijous, els tenim en règim d'oest-sudoest, però que la pròxima matinada de divendres(segon mapa) ja seran marcadament de sud:








Això comportarà el que podeu veure en el següent mapa, que ens mostra la càrrega de pols que tindrem en suspensió sobre els nostres caps. El motiu....que els vents de sud arrenquen de l'Àfrica i vindran ben carregadets de sorra del desert:








I com que la pròxima nit i matinada es preveu que ens envaeixin masses de núvols mitjos que deixaran anar algunes precipitacions especialment a la meita est, com podeu veure en el següent mapa, cal esperar que tot el que pugui caure, vagi ben acompanyat de fang.








En general seran gotes o febles plugims de tot just mullar el terra o emmerdar-ho tot de fang. Quantitats molt poc destacables en el millor dels casos.

Però també caldrà estar molt atents al mar que ja està força calentet i no descartaria la possibilitat d'alguna llampegada que pogués fregar algun tram litoral. La possibilitat hi és i per tant cal comentar-la.

Resumint.....No netegeu avui el cotxe, ni deixeu roba estasa la pròxima nit o del contrari s'us embrutarà de fang.