DARRERA HORA

jueves, 19 de julio de 2012

EVOLUCIÓ DIVENDRES-DISSABTE-DIUMENGE

Aquí teniu l'evolució que ens mostres els models per els pròximes tres dies, divendres, dissabte i diumenge. Com podeu veure en l'evolució dels tres següents mapes a 5500m d'alçada, ens passa fregant el nord del País aquesta zona de colors taronges que cap a la zona de França fins i tot son grocs i que fa aquesta forma com de "U". Això no és més que el reflex d'un front fred que ens passarà fregant especialment dissabte i que ja diumenge ens haurà arrabassat i ja anirà camí d'Itàlia:










I en aquests tres mapes següents que representen l'evolució de les temperatures per les pròximes tres jornades, podem veure que a cada dia que passi, aquestes temperatures seran una mica més baixes i tot plegat, provocat pel pas d'aquesta línia frontal comentada anteriorment:












Amb tot això, cal esperar:

DIVENDRES:

Cels força asserenats tota la jornada a bona part del País i destacant que les nuvolades ja podran créixer amb prou força al Pirineu com per fins i tot de cara a la tarda no descartar algun ruixat molt aïllat. Les temperatures baixaran respecte les d'avui dijous.

DISSABTE:

Serà una jornada diferent a totes les anteriors d'aquesta setmana per que els cels ja no seran asserenats del tot. Ja tindrem de bon matí alguns núvols en moltes comarques tot i que en general dominarà el sol. A partir de migdia i tarda creixement de nuvolades especialment a Pirineu i Prepirineu, però també en alguns punts de muntanya del Prelitoral i de la Catalunya Central. Podran haver alguns ruixats i potser algun fenòmen tempestuós molt local. No sembla que hagi de ser una situació de ruixats i tempestes molt actives i semblaria que seria tot força descafeinat. Les temperatures en clara baixada a muntanya i a l'interior, encara força contingudes en zones litorals.

DIUMENGE:

Jornada marcada per la retirada del front. Cels encara amb restes de núvols especialment a Barcelona i Girona. Més asserenat cap a Lleida i Tarragona. Al llarg de la tarda i sobretot vespre, augment dels núvols en punts del litoral i prelitoral, especialment de Barcelona i Tarragona que ja de cara al vespre i nit podrien deixar anar algun ruixat local. Temperatures més baixes a totes les zones.