DARRERA HORA

domingo, 6 de marzo de 2011

UN PASSEIG PER LES ALÇADES

Matí i migdia esplèndid el que avui hem tingut a l'Alt Ripollès. Temperatures de 2ºC a 4ºC entre els 1800m i els 2000m després de la forta gelada nocturna que s'ha produit a la zona.

Encara queda molta neu de la nevada que ha caigut aquesta mateixa setmana tot just fa tres jornades. La neu però, es manté en bona quantitat per damunt dels 1900m. Per sota d'aquesta cota ja va anant a la baixa malgrat a 1200m ja se'n veu a les obagues.



Aquesta és una imatge presa prop de Vallter2000, concretament a una alçada d'uns 1800m. El gustàs que dona trepitjar aquesta neu verge.



Imatge del Gra de Fajol. Uns metres més a la dreta d'aquest cim, s'hi troba el refugi d'Ulldeter.



La cinglera de les Averetes(2675m)ben carregadeta de neu.



A partir de migdia creixien els núvols d'evolució. Es pot veure en aquesta imatge en que es veuen aquests núvols sobre el Puig de les Agudes(1975m)



I tota la carena de muntanya que recorre des del Puig Pastuira(2439m)a l'esquerra de les imatges fins la cinglera de les Averetes(2675m) a la dreta de les imatges.




Per cert que a finals de la setmana que demà iniciem podria produir-se en aquesta zona la nevada més important de la temporada. Ho haurem d'anar seguint!!