DARRERA HORA

miércoles, 2 de marzo de 2011

EVOLUCIÓ PRÒXIMA NIT I MATINADA DE DIJOUS

La pròxima nit, matinada i fins i tot matí de demà dijous, entre les dues zones dominades pels vents de tramuntana i mestral, s'obre un passadís de vents d'origen marítim. Podeu veure aquest passadís de vent en aquest mapa previst per aquesta pròxima nit i matinada:



Això comportarà que els núvols siguin força compactes en les zones fectades per aquests vents i a més, amb possibilitats de precipitacions que sembla fins i tot que podrien arribar a tocar alguns punts de la depresió central:



Fixeu-vos com la cota de neu es situarà entre els 700-800m en tota la zona que estigui dins la influència d'aquests vents, però l'experiència em diu que pel fet de ser de nit i sense efectes de la radiació solar, aquesta cota podria ser una mica més baixa. Possiblement 500-600m, que segurament com més lluny del mar fins i tot podria ser més baixa degut a que les muntanyes farien de protecció a l'efecte suavitazant del mar. Per tant, no seria d'extranyar que en algunes zones de la depresió central, es pogués donar el cas de que hi arribés a precipitar en forma de neu per sota fins i tot dels 500m. Per tant, atenció a Osona, Bages, Anoia etc.






Aquesta tarda actualitzo informació sobre aquesta situació.