DARRERA HORA

miércoles, 2 de marzo de 2011

ACTUALITZACIÓ EVOLUCIÓ TEMPS PRÒXIMES HORES

Ja fa unes hores que s'han iniciat algunes precipitacions en zones del litoral i prelitoral entre Barcelona i Girona. Respecte l'anàlisi de situació que he fet al matí, comentar un parell de cosetes importants i a tenir en compte.

Mireu aquests dos mapes previstos per la pròxima matinada. El primer és de humitats a 3000m d'alçada. Humitats molt elevades a bona part de Catalunya:





I el segon és també d'humitat a 1500m d'alçada. També humitats elevadíssimes i també a bona part de Catalunya.



Malgrat que els models donin precipitacions en les zones que veure-ho en els dos següents mapes, tenint en compte les bosses d'humitat que veiem en els mapes anteriors, és molt possible que les precipitacions no només afectin a es zones que indiquen els models sinó que també puguin afectar zones del sud.




En quant a les cotes de neu aquí teniu la previsió que en fa el següent mapa.



I aquí un altra aspecte a tenir en compte en quant a cotes de neu. Això és un mapa de vents en superfície. Mireu com en general al litoral i prelitoral els vents seran de mar cap a terra, la qual cosa significa que l'escalforeta relativa del mar podrà fer pujar la cota una mica com més aprop del litoral. La cota mitjana estarà entre els 500-700 depenent de la zona, amb petites variacions depenent de les intensitats de precipitació.

Però fixeu-vos en els vents a la Depresió Central com son del nord i per tant, les temperatures en aquella zona es faran més baixetes i suficients per poder veure neu en cotes més baixes dels 500m. I el mateix passa a les comarques del sud, on el vent dominant serà el mestral i per tant també la cota podria ser més baixa dels 500m.



Per tant, precipitacions que podran durar unes hores durant tota la matinada i bona part del matí i atenció especial a la depresió central(Osona-Bages-Anoia) i comarques del sud del País per que la neu és possible que s'hi presenti en cotes força baixes.