DARRERA HORA

jueves, 10 de marzo de 2011

ALLAUS DE NEU

Es preveu un mes de març amb moltes precipitacions. Possiblement un mes en que alguns observatoris recolliran una part molt important de l'aigua que els hauria de caure de mitjana en tot aquest any 2011. Això és una gran notícia.

Les muntanyes més orientals del País, bàsicament de la zona del Pirineu, rebran al llarg d'aquest mes de març possiblement les nevades més abundants de tota la temporada i segurament en acabar tot l'episodi de precipitacions que vindrà en varies tongades amb interrupcions i que podrà durar força dies, tancaran l'episodi amb gruixos considerables de neu. Molt probablement per l'època en que ens trobem, després d'aquest episodi arribarà definitivament la primavera amb pujada marcada de temperatures a les hores centrals del dia i aquesta combinació neu abundant/caloreta, acava desembocant en un risc d'allaus ben elevat.

Per tant, un cop passat tot l'episodi, compte amb els allaus. I per anar conscienciant a la gent, us penjo un parell de videos que he trobat i que son ben aclaridors del que pot ser un allau en majúscules. El segon és realment brutal. No se com acabaria la cosa però fa molt mala pinta. Moltes rises al principi però no crec que acabessin rient.