DARRERA HORA

jueves, 14 de enero de 2010

PREVISIÓ PER DIJOUS 14 DE GENER




Per avui dijous cal esperar un matí amb cels força ennuvolats i amb precipitacions a la major part del País. La majoria d’elles dèvils, a excepció de la cara sud del Pirineu i alguns punts de Tarragona on podrien tenir una mica més d’entitat. Al quadrant nordest del País, es podran entreveure algunes clarianes i segurament serà la zona on menys precipitació hauria de caure.

A la tarda s’espera que els núvols es puguin trencar una mica per ponent i que es mantinguin les precipitacions al Pirineu i zones de Tarragona. Al Pirineu poden ser de caràcter moderat i les del sud més aviat febles. Son possibles alguns ruixats a l’extrem nordest del País. A la resta cels ennuvolats i no es pot descartar alguna gota o roïna de poca importància.

La cota de neu serà al matí d’uns 1000-1100m al Pirineu més occidental i de 1200-1300m a la resta. A la tarda la cota baixarà als 800m a l’occidental i cap als 1000 a la resta.

Els vents seran al matí de component sud-sudoest a totes les zones marítimes i a la tarda de tramuntana a l’extrem nordest, de sudest a la Costa Brava i zona de La Selva i amestralats a la resta de zones.

Les temperatures avui seran més altes, tan les mínimes com les màximes. És possible que a punts del litoral i prelitoral, es pugui disparar una mica les màximes als voltants del migdia per efecte del rescalfament dels vents amestralats-aponentats.