DARRERA HORA

miércoles, 6 de enero de 2010

ESPECIAL PREVISIÓ 7 GENER



La cosa pinta molt i molt interessant per demà dijous dia 7 de gener, no només perque serà un dia amb força precipitacions, que seran abundoses en alguns punts i que abarcaran força extensió del nostre País, sinó perque a més li haurem de sumar la possibilitat de poder veure a molts llocs, el tan preciat or blanc caient del cel.

Ja de bon matí ens llevarem amb cels ben ennuvolats arreu del País. Les precipitacions ja de matinada estaran afectant bona part de la meitat sud i també l’est del País. A primera hora del matí, les precipitacions s’haurien d’anar extenent també a les comarques Gironines i també a les de Lleida. Les precipitacions en general seran entre febles i moderades, tot i que en alguns punts de l’est del País, en alguns moments poden caure amb certa intensitat. Les precipitacions a les comarques Gironines hauran d’anar a la baixa al voltant de la mitjanit, mantenint-se fins avançada la matinada a la resta de zones.

La cota de neu al matí hauria d’estar en uns 500m, tot i que a les comarques de Girona i Lleida i algunes de l’interior de Barcelona, pel fet de que a la nit encara restarà força estona el cel bastant lliure de núvols i haurà pogut baixar força la temperatura, amb una mica de sort, en aquestes zones podria inclús al matí començar a nevar per sota d’aquesta cota.

A la tarda, anirà baixant la cota de neu progressivament fins a baixar a totes les cotes de la serralada litoral cap endins. Pel que fa al litoral, la cota anirà baixant fins arribar al vespre-nit a nivell de mar a tot el litoral Gironí i a 100-200m a la resta del litoral. Tot i així, aquestes cotes de 100-200, poden ser inferiors si es produeixen desplomaments en moments de forta precipitació.

Sembla que de cara a divendres, la Depresió es podria fer una mica la ronsa a deixar-nos i encara al matí podria seguir afectant amb nevades ja més febles, les comarques de Tarragona i esporàdicament les del sud de Barcelona. En aquest cas, la neu cauria en totes les cotes. Està per veure si no afectarà encara també altres zones de més al nord. Alguns mapes així ho indiquen.

I compte dissabte, perque una linea d’inestabilitat podria entrar pel nordest i portar ruixats febles de neu a cota 0 garantida a molts punts de la meitat est. Això encara està agafat amb pinzes.

Afegir, que això és el que es veu als mapes ara mateix, però que en aquestes situacions, en el tema de les cotes, un petit moviment de la Depresió, pot comportar una variació de 100 0 200m amunt o avall en la cota inicialment prevista. La imatge ha estat extreta de haboob.net.