DARRERA HORA

lunes, 9 de noviembre de 2009

IMATGES DEL TRAJECTE BARCELONA-CAMPRODON

Aquest passat dissabte, vam tenir un matí força tranquil meteorològicament parlant, però a partir de migdia van créixer les nuvolades i van donar ruixats i fins i tot tempestes acompanyades de calamarsa a molts punts de la meitat nord de Catalunya.

A primera hora de la tarda, cap a les 15.30h, vaig sortir de Barcelona cap a Camprodon i vaig captar un munt d'imatges a través del vidre del cotxe mentre conduia, de les quals us en deixo aquí un petit recull, que mostren el que vaig veure.

Per començar, a l'alçada de Mollet del Vallès, i després del pas d'un lleuger ruixat, surtia el sol amb força, que combinat amb unes quantes gotes d'aigua que encara queien, van fer sortir al cel l'Arc de Sant Martí.






Un cop gairebé a l'alçada de Tona, concretament a les cuatre carreteres, aquesta era la panoràmica que oferien les muntanyes del Pirineu Oriental després de les precipitacions caigudes. Cal dir, que el mateix dissabte al matí, no hi havia gairebé cap muntanya blanca.



Aquesta imatge mostra una visió més propera del Pirineu un cop arribats a l'alçada de la Gleva. Podem veure al fons el Puigmal, on un parell d'hores abans de fer aquesta foto hi van morir dues germanes per les inclemències meteorològiques, com molts ja sabreu a través de noticiaris.



I per acabar, unes curioses formacions nuvoloses a mitja muntanya del Cabrerès, just després de retirar-se les precipitacions.





Aquests núvols del Cabrerès vistos de més a prop. Si us fixeu bé, el paviment de l'autovia encara és ben moll i tot i que el cel és ben clar, mitja hora abans en aquest punt hi plovia amb ràbia.




I a més, en arribar a Camprodon, tot era ben enfarinat de la forta calamarsada que havia caigut.Com podeu veure, un viatge ben entretingut, si més no, visualment.