DARRERA HORA

lunes, 2 de noviembre de 2009

ESTAT DELS EMBASSAMENTS CATALANS

Si ens parem a analitzar les dades que ens mostra l'Agència Catalana de l'Aigua pel que fà als embassaments catalans a data 2 de novembre de 2009, podem observar que les coses en general no van tan malament com podria semblar, tret d'alguna zona concreta.

Pel que fa als embassaments de les conques internes cal destacar que la majoria d'ells han pujat respecte l'any passat en aquestes mateixes dates i que també la majoria d'ells estan per sobre del 70% de la seva capacitat, destacant Siurana amb un 88% i Foix que el tenim al 100%.

En l'altra cara de la moneda, trobem que La Baells ha baixat respecte l'any passat, tot i que es troba en el 72% de la seva capacitat, cosa que tampoc està gens malament.

I com a nota negativa, trobem Boadella que es troba tan sols al 36% de la seva capacitat, però amb símptomes de millora, ja que respecte l'any passat ha pujat de forma substancial.


I pel que fà als embassaments de l'Ebre, cal destacar que també es troben en bastant bon estat, destacant la pujada respecte els nivells de l'any passat més que destacable de Cavallers, Baserca i Oliana. Cal destacar també la lleugera baixada de Camarasa i Talarn i sobretot la baixada destacable de Mequinença respecte nivells de l'any passat.

Vaja, que no anem tan malament com sembla i que els nostres embassaments es troben en nivells força acceptables, treient petites excepcions ja comentades.

Tot i així, cal recomanar, com sempre en un País com el nostre amb un comportament pluviomètric tan i tan irregular, consumir aigua amb moderació i seny, en previsió de futures possibles situacions de mancança de recursos hidràulics.
Les dades han estat extretes de la plana web de l'Agència Catalana de l'Aigua.