DARRERA HORA

jueves, 6 de septiembre de 2012

RUIXATS I TEMPESTES PER DIUMENGE

Per aquest cap de setmana s'espera un canvi de temps al nostre País que poria afectar més comarques de les que en principi es podria pensar.

En aquests dos mapes es pot veure que és el que passarà. En el primer es veu com avui dijous al damunt nostre, sobre uns 5500m, tenim aire relativament càlid amb colors força vermellets i en canvi en el segon mapa, podem veure com de cara a diumenge, ens van dominant aquests colors més ataronjats, reflexe de que començarà a refredr-se l'atmosfera al damunt nostre.








Aquest refredament no és molt important però sí suficient per generar inestabilitat acusada en moltes comarques si tenim en compte que després de dies de temperatures contingudes en superfície, ara de nou estan tirant clarament a l'alça.


Aquí teniu un mapa de previsió de precipitacions per diumenge, bàsicament de tarda.

Les precipitacions encara és d'hora per fer-ne una localització acurada, però segurament les més probables i generoses es donarien a Pirineu, Prepirineu i sector nordoest del País, on fins i tot hi podrà haver alguna calamarsada o pedregada. Malgrat tot, repeteixo que cal seguir-ho en les pròximes hores, per que de ben segur que algun ruixat o tempesta podria sortir fora d'aquestes àrees marcades pel model.