DARRERA HORA

martes, 18 de septiembre de 2012

PREVISIÓ PER DIMARTS 18 DE SETEMBRE





Per avui dimarts s'espera un matí amb cels variables amb estones de cels bastant coberts de núvols més aviat de tipus alt i mig que a mesura que passin les hores podran anar fent-se cada vegada més abundants. A banda d'això persistiran els bancs de núvols baixos en punts del litoral i prelitoral. Al llarg del matí ja es podria generar algun ruixat, més probable al sector nordoest del País o a l'extrem nord del litoral, no descartable en qualsevol altra punt de la meitat nord.

Per la tarda, els núvols seran molt més abundants en conjunt i els cels seran molt més coberts arreu, sense descartar alguna tímida clariana. Els ruixats i tempestes aniran guanyant extensió a tot el Pirineu i Prepirineu i comarques del terç nord del País. També pot sorgir algun nucli tempestuós aïllat però localment de forta intensitat entre Montsant-Prades-Montserrat. Les precipitacions aniran avançant amb el pas de les hores també cap alguns punts del litoral, aproximadament del Maresme cap al nord. A la resta de comarques no es descarta algun ruixat dispers però en general molts núvols i sense precipitació.

Les precipitacions podran ser especialment abundoses i localment ser de forta intensitat especialment a les comarques que envolten el Cadí, Ensija i Collsacabra.

Els vents seran de ESE a totes les zones marítimes, amb entrada de NNO als dos extrems del litoral ja avançada la tarda.

Les temperatures mínimes seran més baixes i les màximes es mantindran estables o lleugerament més altes, excepte al Pirineu on ja experimentaran una clara baixada.