DARRERA HORA

domingo, 7 de noviembre de 2010

PREVISIÓ PER DIUMENGE 7 DE NOVEMBRE





Per avui diumenge cal esperar un matí amb cels molt ennuvolats arreu del País i ja amb algunes precipitacions febles que aniran apareixent al llarg del matí pel Pirineu i també per l'Empordà i algunes àrees de la Costa Brava. A banda d'això, es podria escapar alguna goteta en qualsevol altra punt del País, però no hauria de passar d'aquí. Es podria obrir alguna clariana a darrera hora del matí per Ponent. A banda dels núvols abundants, també hi hauran força boires en zones fondes i enclotades.

A partir de migdia i primera hora de la tarda, els núvols s'han d'anar trencant per ponent i pel sud, amb la qual cosa quedarà una tarda variable i amb estones de sol en aquelles zones. Pel que fa al Pirineu, comarques del centre i est del País, es mantindrà la tarda molt ennuvolada segurament obrint-se clarianes ja cap a la tarda també pel centre del País. A la tarda s'esperen precipitacions febles al Pirineu i ruixats de caràcter moderat a l'àrea de Girona i Barcelona que podrien anar acompanyats per algun fenòmen tempestuós local. També pot escapar-se alguna gota o feble ruixat cap al centre del País.

La cota de neu anirà baixant progressivament per situar-se a darrera hora de la tarda i vespre al voltant dels 1100m al Pirineu.

Els vents seran al matí de tramuntana a l'extrem nord del litoral, amestralats a l'extrem sud, entre amestralats i aponentats al litoral de Tarragona i agregalats al litoral de Barcelona i Girona. A la tarda es manté el mateix règim de vents, excepte als voltants de la Costa Central on els vents agafarant component de xaloc.

Les temperatures mínimes es mantenen estables i les màximes ja seran més baixes.