DARRERA HORA

lunes, 23 de agosto de 2010

PREVISIÓ PER DIMARTS 7 DE SETEMBRE





Per avui dimarts cal esperar un matí encara amb força núvols a la meitat nord i amb cels més variables per obertura de clarianes a la meitat sud i centre del País. A la meitat nord son possibles alguns ruixats al llarg del matí. Aquesta obertura de clarianes que es produirà a la meitat sud i centre del País al matí, farà que a partir de migdia o primera hora de la tarda creixin en aquella zona potents nuvolades que a la tarda poden donar ruixats i tempestes, especialment en aquestes zones( Conca d'Odena, Anoia, Penedès, Alt Camp, Garrigues, etc.) i que en el seu desplaçament en direcció nordest, podrien afectar de forma menys important i més aïllada a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i girona a mesura que avanci la tarda. A la resta del País, hi alternaran els cels variables sense descartar que pugui haber algun ruixat.

Els vents al matí seran entre migjorn i garbí a tot el litoral, a excepció de l'extrem sud on ja entrarà el mestral. A la tarda seguirà bufant el mestral a l'extrem sud i també al litoral de Barcelona i Tarragona, el garbí al litoral Gironí i avançada la tarda, entrarà la tramuntana a l'extrem nordest.

Les temperatures avui, tot i que en general han de baixar, tindran comportaments anòmals degut a que a mesura que vagi marxant la petita baixa que ens afectarà, pel seu darrera entraran vents entre amestralats i aponentats, que podran rescalfar-se en un primer moment, fent pujar de forma sobtada i local les temperatures, especialment en punts del litoral de Barcelona i Tarragona. Tot i així, al vespre, la baixada de temperatures es consolidarà a tot el territori.