DARRERA HORA

martes, 31 de agosto de 2010

BENVINGUT DIMARTS 31 D'AGOST

Iniciem nova jornada, dimarts 31 d'agost de 2010, darrera jornada d'agost. I ho fem amb els ulls posats en dues càmeres. La de Vic i la de Premià de Mar.




Un agost que s'ha dividit en dues meitats ben diferenciades a nivell meteorològic. D'una banda la primera meitat humida i fresca i d'una altra una segona meitat seca i càlida.

Precisament, aquesta primera part del mes d'agost, amb temperatures més fresques de l'habitual i amb abundància de pluges, son les responsables, segons el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, de que la campanya de bolets d'aquest any 2010, s'hagi avançat i que a més es prevegui que sigui com a lleugerament superior a la mitjana dels darrers 15 anys aquí, a Catalunya.

A nivell internacional seguirem pendents d'aquest huracà de categoria 4, l'Earl, que segons els experts fa tota la pinta de que encara es pot fer molt més potent i que amb vents que ja superen els 215Km/h, ja apunta directament cap a les costes del EUA.

I una bona notícia a casa nostra és la disminució del perill d'incendi respecte la setmana passada. Tot així, no cal abaixar la guàrdia. Però repeteixo, és una bona notícia. Aquí en teniu el mapa previst.






Tot això en un dia en que seguirem amb força núvols baixos en molts punts de la meitat sud i centre del País, que de cara a la tarda sembla que ja començaran a marxar, alhora que començaran a arribar per ponent, molts núvols prims, símptoma del canvi de temps que entre demà i dijous, portarà algunes precipitacions en algunes comarques.

Passeu molt bon dimarts!!!