DARRERA HORA

viernes, 27 de agosto de 2010

BENVINGUT DIVENDRES 27 D'AGOST

Iniciem nova jornada, avui divendrs 27 d'agost, jornada que iniciem amb temperatures a aquesta hora, tot i que semblava que ja no podria ser, encara una miqueta més elevades que ahir. I això no és res, perque sembla que avui aquí a ciutat, els vents rescalfats de ponent poden disparar-nos els termòmetres i fer-nos assolir la temperatura més elevada de tot l'any 2010.

Comencem avui amb una mirada la webcam de la Vajol, encara molt a les fosques, però on ja s'intueix que els cels estan asserenats.



I continuem amb un cop d'ull a la darrera imatge d'aquesta matinada del meteosat, on veiem com ens està arribant un front ben desgastat per l'oest, que ens provocarà núvols alts poc importants al matí i sobretot, entrada de vents de nord i nordoest que iniciaran un descens de temperatures que de moment només serà perceptible en punts del Pirineu i algunes comarques del nord de cara a la tarda, però que a moltes altres comarques, agafaran component oest i es rescalfaran provocant una potent pujada de temperatures, que podrà ser espectacular en alguns punts, però alhora serà la traca final d'una onada de calor que ja fa dies que ens acompanya i que no ens fa ninguna pena d'acomiadar.




I a tot això, avui haurem d'estar molt pendents del risc d'incendis, ja que aquests vents aponentats, a banda de fer pujar molt les temperatures, faran caure les humitats a nivells baixíssims. Combinació explossiva per afavorir els incendis. Aquí en teniu el mapa de riscos:




I tot plegat en portes d'un cap de setmana en que es preveuen cents de milers de desplaçaments per carretera com a consequència del final de les vacances d'agost. Motiu pel qual aprofito per demanar molta prudència al volant, ja que us vull continuar tenint aquí, al meu costat, per anar fent seguiment del temps.

Que passeu un molt bon divendres!!!!