DARRERA HORA

miércoles, 14 de abril de 2010

POSSIBLE EVOLUCIÓ DEL TEMPS EL QUE RESTA DE SETMANA

El que resta d'aquesta setmana, sembla que no ens portarà grans canvis en el temps.

Aquest és el mapa previst a 500Hpa per a aquest migdia de dimecres. Veiem que hi ha una bossa freda en alçada a l'oest de la Península que està allà estancada i una altra que està situada sobre França.




En aquest segon mapa per divendres, veiem com continua estancada la bossa freda de l'oest de la Península, això sí poc a poc perdent part de la seva energia i es dissol la bossa freda que hi havia sobre França, començant a penetrar sobre nosaltres una petita falca anticiclònica.





En aquest altra mapa per dissabte, veiem com gairebé ja no li queda corda a la bossa freda de l'oest de la Península i nosaltres seguim sota el radi d'acció de la falca anticiclònica.




I en el mapa previst per diumenge, la bossa freda de l'oest de la Península ja gairebé passa a ser història tot i que per l'Atlàntic ja se'n despenja una altra direcció cap a les Açores. Nosaltres seguim amb la falca anticiclònica que fins i tot sembla que de cara a diumenge s'enforteix una miqueta.




Pel que fa a temperatures, sembla que fins dissabte s'han de mantenir si fa no fa com les actuals. Fixeu-vos com fins divendres a 850Hpa, ens abraça l'isoterma de temperatures inferiors a 5ºC. Ho podeu veure en els dos següents mapes previstos per a aquest migdia de dimecres...




I en aquest altra previst per divendres...




I en canvi, fixeu-vos com en aquest altra mapa de 850Hpa previst per diumenge, ja estem afectats per isotermes superiors als 5ºC. Això vol dir, que possiblement coincidint amb el cap de setmana, les temperatures iniciaran un ascens, tot i que no es veu per enlloc, de moment, temperatures tan suaus com les que ens van afectat el cap de setmana passat.




I la traducció de tot el que fins ara hem vist a precipitacions, és que estem en una zona indefinida amb tendència a anar cap a altes presions, però amb bosses fredes en alçada suficientment properes com per poder tenir tots els dies, malgrat aquestes altes presions relatives, ruixats de mitja tarda en alguns punts del País.

Aquests ruixats, si us fixeu en cada un dels mapes que venen a continuació, veure-ho que uns dies son més extensos i d'altres dies menys. El que està clar, és que cada dia en un lloc o altra hi apareixeran. Fins i tot algun d'aquests dies hi podrà haber ingredients suficients com per veure algun fenòmen tempestuós, però això ja caldra seguir-ho dia a dia mitjançant els mesoescalars.