DARRERA HORA

sábado, 6 de febrero de 2010

ANÀLISI SITUACIÓ PER DILLUNS 8 DE FEBRER

Interessant la situació que se'ns presenta dilluns i que queda una mica a l'ombra, com a consequència de que totes les mirades estan més centrades en la també molt interessant situació que se'ns pot presentar dies després i que podria ser la "gran notícia d'aquest hivern".

Però bé, jo em centraré en la situació de dilluns dia 8 de febrer, que està molt i molt interessant, més que res, per que ens pot portar pluges generals a tot el País i especialment generoses al quadrant nordest(comarques de Girona). Aquí us deixo una sèrie de mapes en que podem veure el que ens pot deparar dilluns.

En primer lloc el DWD per dilluns a la tarda-vespre ens mostra una important bossa humida a 700Hpa, que abarca tota Catalunya.




El mateix DWD pel dilluns tarda-vespre ens posa la depresió al bell mig de Catalunya amb una presió pròxima als 995Hpa, garantint el vent de llevant a tota la meitat nord del País:



Aquí podem veure el meteograma d'un punt del Baix Ebre:


El meteograma d'un punt de la Costa Central:



I el meteograma d'un punt del litoral de Girona:
Amb aquest tres meteogrames anteriors, podem observar clarament que les precipitacions per a aquest dia 8 i especialment a la tarda-nit, seran generals a totes les zones, però força més quantioses en punts del litoral de Girona que no pas en punts del Baix Ebre, on tot i que plourà, no ho farà amb tanta generositat.
En aquest altra mapa, del GFS, podem veure també com ens configura la depresió entre les Balears i Catalunya, de tal manera que els vent de llevant també incidirien més directament a les comarques del nordest i centre del litoral que no pas a la meitat sud:






I en aquest mapa de precipitacion del GFS, es veu com es preveuen pluges generoses a tota la meitat est del País, però essent la zona del nordest on la taca fosca de precipitació s'escola més cap a l'interior gràcies al llevant més marcat i cap al sud només abarca una estreta franja del litoral:






Aquest és el mapa isobàric previst per la mitjanit de dilluns a dimarts. La Depresió centrada entre Catalunya i les Balears enviant llevant marcat a tota la meitat nord del País:




I per últim l'UKMO per la mitjanit de dilluns a dimarts. També en sposa la depresió entre les Balears i Catalunya, garantint el llevant marcat a la meitat nord:




Amb tot el que hem vist, sembla que si no es torcen les coses, el dilluns a la tarda, però especialment al vespre i nit, les pluges podrien ser generals i generoses a tota la meitat est i especialment a les comarques de Girona, on el llevant els portaria una regada de les que fa temps que no tenen.

I més enllà, déu ni dó el que ens podria venir a finals de setmana. El pròxim cap de setmana podria donar molt que parlar, però ara toca gaudir de l'aigua que ens portarà aquest inici de setmana.