DARRERA HORA

viernes, 29 de junio de 2012

DIUMENGE: CANVI DE TEMPS

Molt atents hauem d'estar diumenge a l'arribada d'un front a Catalunya que aquí podeu veure representat en aquest mapa isobàric:







En alçada a uns 5500m ens passarà pel damunt una llengua freda amb temperatures de l'ordre de -15ºC. Ho podeu veure representat en aquest mapa previst per diumenge a aquella alçada:





Aquest solc fred en alçada juntament amb les temperatures molt elevades que es trobarà a nivells baixos i mitjos de l'atmosfera, farà que el gradient tèrmc vertical es dispari i la formació de grans nuvolades estarà a l'ordre del dia. Aquí teniu un mapa aproximatiu de les pecipitacions focalitzades sobre Catalunya:








Caldrà estar-ne molt atents per que en aquesta època aquestes llengüetes fredes poden comportar certs nivells de severitat a casa nostra.

Estem en un dels mesos amb més probabilitats de tempestes violentes i tot i que els mapes hores d'ara no indiquen cap gran cosa, aquests graus de severitat no es poden determinar fins hores abans de que comenci l'episodi.

Us recomano seguir la previsió diària d'aquest blog el mateix diumenge per que no us agafi desprevinguts algun fenòmen allà on aneu.