DARRERA HORA

viernes, 29 de abril de 2011

POSSIBLE EVOLUCIÓ INMEDIATES HORES

Per entendre el que avui ens pot deparar el temps, mirarem alguns mapes que ens mostren les claus de tot plegat.

Comencem amb els mapes a 3000m d'altura. Les humitat en aquella alçada que tenim aquest matí és encara força important arreu del territori:



Però de cara a la tarda, va assecant-se l'atmosfera i la massa més humida va cap al sud-sudoest del País:



Aquest matí a uns 5500m d'alçada encara teniem el mateix fred que ahir a la tarda:



Però de cara a aquesta tarda, ja va de retirada i les temperatures tendeixen a pujar allà dalt quedant la part més freda a tocar de l'exrem nordest:



Tenint en compte el que hem vist en els anteriors mapes, seria d'esperar que de cara a la tarda disminueixi la inestabilitat respecte a la que vam tenir ahir, però encara tindrem prou aire fred com per que els ruixats sovintegin en molts punts del País. Com que no tindram ni tan fred ni tanta humitat en alçada ja que va a la baixa, avui és d'esperar que els ruixats siguin menys importants que ahir i que els fenòmens tempestuosos siguin menys extensos.

Ara bé, de ruixats com dic en podrien aparéixer encara en qualsevol punt i pel que fa a l'activitat tempestuosa, on s'hauria de mostrar més activa seria d'una banda a l'interior i comarques interiors de Tarragona i extrem sud ja que les bosses d'humitat les tindran més aprop i d'una altra banda al Pirineu més oriental per estar més a tocar de la bossa freda en alçada. I evidentment, no es pot descartar algun fenòmen tempestuós local en qualsevol altra punt, malgrat menys importants que els de les zones comentades.

El que està clar, és que un mapa de llamps com aquest de la jornada d'ahir, avui no s'hauria de repetir: