DARRERA HORA

domingo, 10 de abril de 2011

PETIT CANVI PER AVUI DIUMENGE

Avui diumenge ens arriba un petit canvi que el podríem dividir en tres fases. La primera fase es produirà en el moment en que els vents comencin a bufar del nord al nord del País.

En aquell moment, com es pot veure en el mapa, hi haurà una zona(Pirineu i Prepirineu especialment central i oriental) on es trobaran els vents frescos del nord amb els més càlids del sud i aquesta convergència sumada a le característiques orogràfiques de la zona faran créixer amb força grans nuvolades que podran donar precipitacions de caràcter moderat en aquella zona. Tota l'àrea del Cadí, Pirineu i Prepirineu Oriental en serien les més beneficiades fins i tot amb presència de fenòmens tempestuosos. La rsta de Pirineu i Prepirineu també es podrà veure afectada però de menys importància que els sectors abans comentats. De retruc, comarques pròximes al Prepirineu Oriental(Depresió central i interior comarques Gironines) podrien rebre alguna precipitació però ja menys important i més desgastadetes:



Unes hores més tard, avançada la tarda i vespre, el mestral começarà també a bufar i es podrà crear una zona de certa convergència de vents a la zona litoral de les comarques Tarragonines aproximadament. Això podria afavorir la formació d'algunes nuvolades a la zona amb algunes precipitacions tipus ruixat i en general poc importants:



I ja de cara a la nit i matinada, quan el mestral i la tramuntana ja bufin amb claretat, crearan un petit corredor de vents de mar cap a terra que generaran nuvolades potents a la Costa Central i que amb força probabilitat afectaran algunes zones del litoral. Pot formar-se algun nucli tempestuós i a diferència de les que unes hores abans s'hagin creat a la Costa Daurada, en aquest cas podran ser més importants:




Ho anirem seguint a veure quines sorpreses ens dona aquesta situació.