DARRERA HORA

jueves, 28 de abril de 2011

POSSIBLE EVOLUCIÓ INMEDIATES HORES

Avui dijous son d'esperar ruixats i tempestes en molts punts del País. Possiblement, els més freqüents a la meitat nord del País, però anem a mirar una sèrie de factors que poden fer ue malgrat el més freqüents es donguin a la meitat nord, la major potència i virulència(sempre parlant de possibilitats)es podria donar pel centre i interior del País.

Veiem el mapa de vents i humitats a uns 3000 metres d'altura i centrem-nos en la zona centre i interior el País especialment. Podem veure com els vents son d'oest-nordoest:



A uns 1500 metres, els vents son en aquelles zones de sud-sudoest:



I en superfície son de sud-sudest. Si agafem hi de les tres alçades superposem els vents veurem que fan una espècies de rotació en les diferents alçades com si es tractés d'una hèlix. Això pot afavorir molt en aquella zona, la possibilitat de convecció molt i molt marcada i amb bona organització i fins i tot, per que no, l possibilitat d'algun fenòmen tornàdic local. Tot això son possibilitats, és a dir, hi ha condicions prou favorables per que pugui passar, però no significa obligatòriament que així hagi de ser tot i que s'haurà d'estar atent:



Aquí tenim un mapa de l'anomenat CAPE, en aquest cas fins a capes mitges. Aquest CAPE no el solen tenir massa en compte els mesoescalars i d'aquí que moltes vegades se'ls escapin algunes situacions de precipitacions no previstes. Això bé a dir, que els núvols es dispararan amb força amb facilitat a les zones més fosques:






Mapa aquest que indica amb un cercle blau, la zona propícia a organització de tempestes i per tant possibles supercel.lules.




I per acabar el mapa que també mitjançant un cercle de línea blava ens marca la zona amb possibilitat d'algun fenòmen tornàdic:




Recordeu que els mapes només parlen de possibilitats i que no se'ls ha d'agafar al peu de la lletra, però avui i veient aquests mapes, pot ser un dia molt interessant en algunes zones del País.