DARRERA HORA

lunes, 18 de abril de 2011

CANVI D'ESCENARI

Sembla que es preparen canvis importants o fins i tot, depen com, molt importants pels pròxims dies, que podrien fer les delícies dels amants a la méteo i la guitza a molts dels que tenen previst passar uns dies de descans fora de casa.

Aquest és el mapa actual. Catalunya es troba en una àrea anticiclònica amb una bosseta càlida en alçada(coloracions taronjoses) que garanteix de moment el bon temps i la manca de nuvolositat. En canvi, cap a l'oest peninsular, sobre l'Atlàntic ja s'observa una àrea amb colors més verdosos que és reflex d'aire fred en alçada i d'un sí de baixes presions.



Aquest sí de baixes presions va rebent vitamines en forma d'aire fred en alçada impulsat per l'anticicló que hi ha més a l'oest Atlàntic i això fa que les baixes presions del sudoest peninsular vagin agafant profunditat i empenta. De moment, el dimecres a Catalunya encara estarem en zona tranquila, anticiclònica, això sí, amb cels ja no tan absolutament asserenats com avui tot i que amb domini del sol.




De cara a dijous la baixa es decideix a començar a avançar cap a la Península. A Catalunya comportarà un reforç del fluxe de vents marítims que farà que sigui un dia amb molts núvols que es faran molt més compactes de cara a la tarda i vespre i amb les primeres precipitacions.



Depen del moviment que faci la baixa, ens podríem quedar amb una situació de molts dies amb núvols i algunes precipitacions i amb poc sol, o un temporal de pluges bastant important. El que sembla bastant clar, és que el sol a partir de dijous serà complicat de veure masses estones.

Si voleu una aposta personal, crec que obrirem un període de diversos dies de pluja, alternant amb alguns dies de treba intercalats entre mig, però en definitiva un quants dies d'anar sumant registres de pluja. De fet, un escenari d'aquest tipus ja s'ensumava de fa 10 dies enrera. Tots els mapes ho insinuaven i mica en mica tot plegat es va posant a punt de carmel.

Qui no li agradi el moviment que aprofiti demà i dimecres, per que dijous encetem nou escenari.