DARRERA HORA

jueves, 26 de agosto de 2010

DUES JORNADES MÉS DE CALOR

Fa calor. Molta calor. I encara ens queda tota la jornada d'avui i també la de demà per aguantar aquesta calorada que ja fa uns dies que ens afecta. Anem a analitzar que passarà avui i demà, perque seran dos dies semblants, però alhora diferents segons les comarques on ens trobem.

Avui dijous, com podem veure en aquest mapa de temperatures previstes per les 15h d'avui dijous, les temperatures s'han d'enfilar i fer-se molt i molt altes a dues zones en especial. D'una banda, les comarques de l'interior de Tarragona i sud de Lleida. I per una altra banda les comarques interiors del nordest del País. A la resta del País, les temperatures també pujaran respecte les d'ahir, però no tocaran encara sostre.



Aquí podem veure el règim de vents que tindrem avui dijous, amb predomini del S-SW a gran part del País.



En canvi, demà divendres, com podem veure en aquest mapa de temperatures previstes per demà divendres a les 15h, observem com les zones que avui dijous tindran les temperatures més elevades, demà ja tindran un lleuger descens i en canvi, les comarques del Prelitoral i litoral, demà divendres serà quan tocaran sostre, amb valors que podran superar els 35ºC en punts del mateix litoral i compte, que no s'arribi a algun valor que fins i tot es quedi ben a prop de tocar dels 38 o 39ºC al mateix litoral.




El motiu d'aquest fenòmen de demà divendres el podem veure en aquest mapa previst per demà a les 15h de vents en superfície. Ja entrarà el mestral pel sud del País, mestral que vindrà a fer baixar les temperatures en moltes comarques interiors, però que agafarà component aponentat cap al prelitoral i litoral, rescalfant-se molt i molt i provocant un ascens sobtat de les temperatures acompanyat d'una baixada molt forta de l'humitat, que farà que demà, en molts punts del litoral i prelitoral, l'ambient sigui a les hores centrals del dia, del tot irrespirable.




Ja ens podem anar preparant al litoral i concretament a Barcelona, perque demà les passarem magres.