DARRERA HORA

lunes, 30 de agosto de 2010

BENVINGUT DILLUNS 30 D'AGOST

Iniciem nova setmana. Iniciem aquest dilluns, 30 d'agost de 2010. Un dilluns que per a molts és una tornada a la normalitat després de molts dies de ser fora de vacances. Un dilluns que dóna inici a una setmana de preparatius per a molts, de cara a començar una nova temporada de feina, d'anar preparant tot el necessari per al nou curs escolar que s'inicia la setmana que vé. En definitiva, una setmana dura per a molts, potser de les més dures de l'any i en que tornarem a escoltar als mitjans de comunicació les mil i una teories sobre l'estrés i la depresió post-vacacional.

I comencem aquest dilluns amb l'imatge de la webcam de Sitges de les 7h del matí, on podem observar aquests núvols baixos que segueixen molt presents en molts punts de l'est del País.



Un dilluns en que estarem pendents a nivell internacional, del tercer huracà d'aquesta temporada, l'Earl, que amenaça amb tocar terra a les illes del Carib. També seguirem pendents del sud del Pakistan, on tot i la baixada de les aigües i la millora de la situació, ara les malalties amenacen a la població.

Al nostre País, podem dir, que després d'una setmana que deixem enrera, de molta calor, una setmana en que s'han batut fins i tot récords històrics pel que fa al mercuri, podem dir que l'onada de calor ja la tenim finiquitada. No encara en algunes zones d'Espanya, com Sevilla, Córdova, Jaen, Huelva i Càdis, on encara hi mantenen l'alerta groga per altes temperatures.

Tot plegat, després d'escoltar el que ahir va afirmar el delegat territorial de la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) de Murcia, Fernando Belda, qui recomana precaució en les dates del 15 de setembre fins a finals d'octubre per la més que probable aparició de la coneguda gota freda en tota l'àrea Mediterrània.

I pel que fa a Catalunya, avui s'espera un dia estable, això sí, amb alguns núvols baixos en molts punts de l'est i centre del País, que en alguns moments poden ser suficientment abundants per gairebé tapar el cel, però que també ens deixeran forces estones de sol. I a mitjans de setmana s'olora un augment de l'inestabilitat que potser ens portarà precipitacions en algunes comarques. Ho anirem seguint.

Bon dilluns i molt bona setmana!!!