DARRERA HORA

martes, 9 de octubre de 2012

PLUGES A LA VISTA

Fa uns dies enrera us comentava que passariem un estiuet i que a prtir de dimecres aproximadament l'atmosfera tendiria a inestabilitzar i a refrescar. Donç bé, així sembla que serà.

 Aquí teniu la situació actual d'avui dimarts, encara força estable, amb aquesta mica de llengua càlida encara en alçada:







La situació en quant a temperatures, malgrat ja no pujaran més, es mantenen dins aquesta bombolleta càlida que encara ens domina:





  De cara a entre dijous i divendres però, ens arriba un front que sembla portarà precipitacions a força comarques. Ens arriba amb força activitat i per tant molt probablement també ens portarà activitat tempestuosa a força comarques:




Aquí podeu veure millor representat el front en el mapa isobàric:


Les temperatures després del front en clara baixada. Només heu de comparar aquest mapa a 1500m d'alçada amb el segon mapa d'aquesta entrada que era el previst per avui. La bombolleta càlida ja serà història:




I la esperança la tenim cap a finals del cap de setmana i dilluns amb aquesta possibilitat de formació d'una àrea de baixes presions just a la nostra zona i que ens podria portar força enrenou a Catalunya. No és pas segur. Queda molt, però ho seguirem per que pinta força interessant: