DARRERA HORA

martes, 23 de octubre de 2012

NOU CANVI DE TEMPS

Per fer honor a l'estació en la que estem, la tardor, després de dos o tres dies de calma, a partir de dijous torna la inestabilitat.

Una depresió que avui tenim situada a l'oest peninsular i que no ens afecta, tendirà a anar aproximant-se cap a nosaltres, culminant la seva aproximació dissabte, com es pot veure en aquest mapa:






De fet, serà durant la seva aproximació que l'atmosfera mostrarà la seva màxima activitat i això seria entre dijous i divendres amb ruixats i tempestes repartides per qualsevol comarca i de distribució irregular. No es tractarà de cap temporal però sí de precipitacions que podrien afectar en un moment o altra a qualsevol comarca del País.

Després de cara a dissabte tot plegat aniria a menys però amb foça fred en alçada i amb inestabilitat acusada en moltes comarques, especialment de Barcelona i Girona.

El diumenge, la depresió aniria enretirant-se cap a l'est, creant un passadís marcat de vents de nord i nordest molt més freds tal i com es pot veure en aquest mapa:






I de fet, seran tant freds els vents aquests que podria visitar-nos el que anomenem la isoterma 0 a 1500m, tal i com es pot veure en el següent mapa, garantint uns quants dies de fred acusat per la nit i fresca de tardor avançada de dia: