DARRERA HORA

sábado, 30 de julio de 2011

RUIXATS I TEMPESTES PER AVUI DISSABTE

En el mapa següent podem veure les temperatures a 5500m que teniem al damunt al voltant de la mitjanit passada, amb temperatures de l'ordre dels -11ºC:




Al llarg del matí d'avui ja es veu com representat en color verd, ens penetra pel nord del País aquest emboosament fred de fins a uns -15ºC aproximadament:



Això anterior sumat a les temperatures en superfície que en els darrers dies han anat enfilant-se i a unes condicions d'humitat en alçada favorables, farà que l'inestabilitat augmenti ja des de primeres hores del matí i que ens acompanyi al llarg de tota la jornada de dissabte.

Aquest és el mapa de CAPE previst per avui. Fixeu-vos que les millors condicions d'inestabilitat estaran situades pel centre i meitat sud del País:



I en quant al LIFTED, aquest presentarà les seves millors condicions a la meitat est de les comarques de Tarragona i Part de Barcelona:



Amb tot això, cal esperar un matí especialment favorable a la formació de ruixats i tempestes a la meitat sud del País i molt en special com més a l'est. Segurament litoral i prelitoral Tarragoní i també l'extrem sud del País siguin les zones més afavorides al matí per les precipitacions. I a la resta del País, també en poden sorgir però de moment més aïllades:



I a la tarda, la zona més afavorida per les precipitacions es deplaçaria més cap al centre i nord del País, sense acabar de desaparéixer tot i que perdent pistonada de les comarques de més al suddel País:





Resumint, dia mogut a bona part el País. Matí amb primers ruixats i tempestes cap a les comarques Tarragonines, preferntment les de més a l'est, que podrien ser moderats amb algun nucli local més important i que podrien arribar a llepar algunes comarques de Barcelona.

I a partir de migmatí i migdia aniran sorgint ruixats i tempestes en molts punts de muntanya del centre i nord del País, que podrien acumular força litres especialment a la depresió Central i prelitoral del nord de Tarragona i el de Barcelona i puntualment en punts del prepirineu central i oriental.

Aquests ruixats, a mesura que avanci la tarda, podrien anar discorrent cap al litoral, alguns encara amb intensitat, entre el nord de la Costa Daurada i el Maresme preferentment.