DARRERA HORA

domingo, 17 de julio de 2011

RESUM DEL DIA

Tot i que avui no he pogut fer un bon seguiment de la situació per que he passat el dia fora i sense ordinador, sí que he pogut anar seguint a través del mòvil el radar i el meteosat i us vull comentar dues coses.

D'una banda, mireu el que deia el model MASS en previsió del que passaria. En negre he resaltat la línia de convergència que preveia on es trobarien els dos vents oposats. A diferència del matí, en aquest cas resalto tota la línia, no només en terra ferma sinó també sobre el mar.



Donç mireu quina clavada ha fet el model..Això és la imatge del meteosat a les 14.35hores i els núvols creixien just al llarg de la línia de convergència formant aquest arc curiós i tan fotogènic:



I en el capítol de precipitacions, aquesta era la previsió del model MASS en quant a les zones que podien rebre les quantitats de precipitació més importants:



I aquest és el mapa de METEOCLIMATIC del que al final ha estat la ubicació real de les precipitacions. Irregulars tal com ja us havia avisat amb llocs en que gairebé no ha caigut una gota a poca distància de llocs que semblava que s'enfonsés el cel, però no podem negar que aquest model ha afinat bastant avui:




Atents haurem d'estar a la nit i matinada de demà dilluns a dimarts per que en aquest cas la cosa pot portar bastanta més mala baba i ja veurem si l'aigua no crea alguns problemes. Ho seguirem amb atenció!!