DARRERA HORA

sábado, 16 de julio de 2011

DEMÀ DIUMENGE NOU CANVI DE TEMPS

Demà diumenge ens arriba un nou canvi de temps. Tal com podeu veure en el següent mapa isobàric, un front que penja de la borrasca de les Britàniques ens passarà demà pel damunt.




El front porta una mica aire fred en alçada que no es pot dir que sigui res de l'altra món, però després de la pujada de temperatures que hem experimentat avui dissabte, quan arribi el front trobarà un ambient en superfície suficientment caldejadet com per fer disparar els núvols i formar-se ruixats i tempestes.

En aquest mapa previst per migdia podeu veure la possible ubicació de les precipitacions a aquelles hores i també interessant és fixar-se en la formació d'un sí de baixes presions que pot fer girar per unes poques hores els vents a component marítim:




Aquest gir dels vents a component marítim és el que fa pensar que les precipitacions, a diferència d'altres situacions similars, es podrien reactivar en arribar al litoral i prelitoral i de fet, és la situació que reflecteix el següent mapa previst per la tarda:




Aquest és el mapa del CAPE previst per demà migdia:



I aquest el del LIFTED també pel migdia:




Fixeu-vos com tots dos índex d'inestabilitat son força baixos en les zones que ràpidament quedaran ventilades pels vents de tramuntana i mestral al pas del front i aquest seria possiblement el motiu que faria que en aquestes zones la formació de ruixats i tempestes sigui més complicada.

Demà diumenge a primera hora es podrà concretar molt millor les ubicacions exactes de les precipitacions i les seves intensitats i acumulacions.