DARRERA HORA

miércoles, 12 de septiembre de 2012

PREVISIÓ TARDA-VESPRE-NIT 12 SETEMBRE





Amb retard per motius tècnics, avui només es penja previsió de tarda.

Per aquesta tarda de dimecres s'espera un ràpid ennuvolament dels cels a totes les comarques Gironines i bona part de les comarques Barcelonines, així com a tot el Pirineu. A la resta del País, cels variables de núvols en la seva majoria de tipus alt i mig, més escassos com més al sud i oest del País.

S'esperen ruixats i tempestes de caràcter entre moderat i fort, en qualsevol punt de les comarques de Girona que aniran agafant extensió amb el pas de les hores i que entre avançada la tarda-vespre i nit, també podran acabar afectant l'est i nord de les de Barcelona. Localment podrien ser de fortes a molt fortes entre el Maresme i l'extrem sud de l'Alt Empordà així com en alguns punts del prelitoral comprès entre aquestes zones. També s'esperen ruixats entre febles i moderats en qualsevol punt del Pirineu.

Els vents seran tota la jornada de NNO a l'extrem nord del litoral i de ONO a les comarques de Tarragona. Bufarà el ESE entre el nord de la Costa Daurada i el sud de la Costa Brava.

Les temperatures seran clarament més baixes a les comarques de Barcelona i girona i més elevades degut als vents de mestral rescalfats a les de Tarragona, mantenint-se sense grans canvis a les de Lleida.

Us adjunto també un mapa d'on en principi s'espera la ubicació de les precipitacions més abundoses tot i que en qualsevol dels punts indicats les intensitats en moment de tempesta poden ser molt elevades i deixar molta aigua en molt poca estona: